maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kennelyskä

Köh...köh... Noniin, se kaikkien pelkäämä, bakteerikammoisen omistajan pelkojen täyttymys. Meillä oli kennelyskä. Nyt voin jo onnekseni sanoa, että oli. Oireiden loppumisesta on nyt reilu viikko. Ja kyllä, kaikki kolme sairastuivat, kukin vuorollaan.

Tultiin 6.3. Virosta ja maanantaina Miinalla alkoi yskä. Minskin reissulla mukana olleella lagotolla oli alkanut viikonlopun aikana yskä. Miina yski aikansa ja tiedotin heti koko Virossa ollutta porukkaa yskästä. Ehdin jo nopeasti toivoa, että ehkä Rauha ja Tyyne säästyivät yskältä kun niillä on tuoreempi rokotus kuin Miinalla. Vaan ei. Seuraavana yskimisen aloitti Rauha ja sen perään Tyyne. Yskää kesti yhteensä pari viikkoa ja pari viikkoa pitää tunnetusti oireiden loppumisen jälkeen olla vielä tapaamatta muita koiria. Mulla ei ole aikoihin ollut tälläistä taukoa kaikista harrastuksista.

Mutta ei se auta, se on vaan yksittävä ja jätettävä kaikki tapahtumat väliin. Meillä jäi muutamat sovitut treenit ja Rauhan Jyväskylän pentunäyttely tämän takia väliin. Mutta ei näille mitään mahda, pitää vaan yrittää olla itse levittämättä tautia enempää. Onneksi kellekään matkaseurueesta ei tullut tätä yskää. Ainoastaan tälle sakille. No, nytpä sekin on koettu. Onneksi pien päästään taas normaaliin elämään kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti