keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Vepekausi alkoi 14.5.

Jippiii! Kauan odotetu vepekausi alkoi 14.5. Nu-Pun Koiraklubin treenien muodossa Lohjalla. Mukaan pääsi ekalle kerralle Miina. Talven aikana harjoiteltiin 2 kk ajan kerran viikossa uimahallilla, mutta nyt vepestä oli jo parin kuukauden tauko kokonaan. Lämpötila ulkona oli 15 asteen kieppeillä ja ilma oli ihanan aurinkoinen ja vesi tyyni.

Ensin laitettiin uusi vene kasaan ja minulla oli ajatuksena treenata kolme kierrosta harjoituksia, missä tarvitaan vain yksi vene. Ajatuksena oli, että teen kaikkea kuvaa ja helppoa ekoissa treeneissä, niin että epäonnistumisille ei jää juuri tilaa.

Ekalla kierroksella tein veneen haun niin, että köysi oli avustajan kädessä, ei kiinni veneessä. Miina tuo veneen köyden minulle käteen asti, ja ranta oli aika matala niin uuden veneen kannalta oli parempi, että sen pohja ei ota kiinni mihinkään. Siksi köysi avustajan kädessä, jotta voi lähellä rantaa päästää köydestä irti. Harjoitus meni todella hienosti, ei ongelmia. Pientä köyden mutustelua matkalla, mutta se on hyvin tyypillistä Miinalle.

Toisella kierroksella tein Miinan kanssa damin/patukan viennin veneelle, vaihtarina veneessä "vepe lehmä" lelu. Kun Miina vei patukan, niin lelu heitettiin sille vaihtarina. Note to self: Osta toinen samanlainen dami/patukka Tyynen tuleviin treeneihin (patukat on parasta ikinä kun niillä ei saa muuten leikkiä). Hyvin meni, Miina kääntyi kerran rannassa takaisinpäin, mutta lähti vie-käskyllä vientiin.

Viimeisellä kierroksella otettiin sama veneen nouto kuin ekalla ja lopuksi vielä hyppy veneestä. Kyllä oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti