keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tavoitteita vuodelle 2016

Olen miettinyt paljon jo vuotta 2016 kokonaisuudessaan, kalentereita on täytetty erilaisilla koiratapahtumilla niin kavereiden kanssa kuin itsekseenkin. Haluankin hieman koota tähän, mitä tavoitteita meillä on jokaisen kolmen koiran kanssa. Vaikka treeneihin ja etenkin näyttelyihin kaikki koirat aina osallistuvatkin, niin jokaisella on omat tavoitteensa.

Rauha
Talvella ja keväällä Rauhan kanssa kierretään muutamat pentunäyttelyt Suomessa ja myös Virossa ryhmänäyttelyiden ja kansallisten näyttelyiden (KR) yhteydessä. Rauhan täyttäessä 9 kk toukokuun loppupuolella, haluaisin käydä myös muissa Baltian maissa katsomassa, olisiko meillä mahdollisuuksia vaikka muutamaan juniorisertiin. Juniorisertejä ei jaeta Suomessa, joten siksi Baltian maat kiinnostavat. Suomessa junioreillekin on jaossa sertit, Baltian maissa sertit ovat jaossa vasta nuorten luokasta eteenpäin. Taipumuskokeisiin on tarkoitus myös valmistautua, toivottavasti saamme treenipaikan Uudenmaan noutajakoirayhdistyksen taipparikurssilta, niin saisimme osaavaa opetusta heti keväälle. Näin olisi helpompi jatkaa itse treenejä kesän ajan ja yrittää syksyllä päästä kokeeseen. Taipparitreenien osalta aion varmasti kääntyä myös jo tutuksi tulleen Wilman puoleen, hän on minua auttanut myös Tyynen ja Miinan kanssa menestyksekkäästi. Katsotaan, kuinka taipparitreenit lähtevät käyntiin ja millaisia mahdollisia teini-iän haasteita tulee vastaan.

Miina
Miinalla on parhaillaan mahdoton teini-ikä päällä. Miina on hitaasti kehittyvä koira niin mieleltään kuin fyysisestikin ja siksi en uskalla vielä suuria odotuksia asettaa Miinalle vuodelle 2016. Tarkoituksena on kuitenkin treenata agilityä sekä tehdä noutotreenejä siinä missä muidenkin koirien kanssa. Mikäli jotain erityisempää ehditään ennen kesää saavuttaa, niin se on pelkkää plussaa. Agilityssä tavoitteena on saada sen verran lisäoppia, että päästäisiin mölliradalle agirodussa heinäkuun alussa. Loppukesästä/alkusyksystä tarkoituksena on saada Miina astutettua. Mikäli astutus onnistuu, loppuvuosi meneekin mammaillessa. Siinä on Miinalle tavoitetta kerrakseen.

Tyyne
Tyynen kanssa kierretään myös näyttelyitä muiden mukana. Näyttelyistä en osaa odottaa suuria saavutuksia, koska usemmiten palkintosijat jäävät saavuttamatta Tyynen pienen koon vuoksi, vaikka tuomari muuten tykkäisikin. Harrastusten osalta taas toivon aktiivista vuotta Tyynen kanssa. Haluaisin päästä sen kanssa joihinkin vairallisiin kilpailuihin. Agilityä olemme toki treenanneet eniten, mutta tällä hetkellä koulutettavuus on niin hyvä, että en näkisi mahdottomaksi kisata jossain toisessa lajissa. Agilityssä koulutukseen on tarkoituksella tehty pieni käänne äskettäin ja sen hiominen saattaa ensin hieman hidastaa kisaamaan pääsyä. Tyyne on todella nopea ja hyvä kääntymään, minä en. Tyyne myös kuuntelee ohjaajan ääntä ja elekieltä erittäin hyvin ja tämän vuoksi olemme päätyneet kouluttajamme Annan kanssa siihen, että opetamme Tyynelle lisää irtoamista esteille myös kauempaa. Katsotaan millä menestyksellä saadaan asia etenemään. Myös keppien (se kompastuskivi...) hiomista jatketaan, ottaen huomioon tämä kaukaa irtoaminen.

Kaikista suurin tavoite ja toive olisi, että koko kööri pysyisi terveenä.

Näillä tavoitteilla eteenpäin, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Jotain tavoitteita on aina hyvä asettaa, mutta mielesäni ne eivät saa olla liian vaikeita, jotta pääsee kokemaan myös onnistumisia.

 Tyyne ja agilitypokaali labbisten epävirallisista kisoista
(c) Sini

Hyvää vuotta 2016 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti