sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Rauhalla vauvat masussa

 Rauha on tiine ja masu kasvaa kovasti. Tosi paljon pentukyselyjä on tullut ja pentua on odottamassa moni. En voi kellekään luvata mitään ennen kuin pikkuiset on maailmassa ja nähdään millaisia kavereita sieltä syntyy.



maanantai 19. heinäkuuta 2021

Vepeilyä ja kuulumisia

 Ihanaa! Kokonaisen vuoden vepekokeettomuuden jälkeen vepen koekausi on alkanut 1.7. Kauden käynnistyessä olikin kaksi koepaikkoja vailla olevaa koiraa, kun Tyyne-mummokin pääsi vihdoin kokeisiin. Tyyne on harjoitellut silloin tällöin vähän, mutta on tehnyt pentuja muutaman kauden ja viime kesänä kokeita ei ollut. Miinan kanssa on treenattu voittaja-luokan liikkeitä ja odoteltu että päästään kokeisiin.

Vepekoekausi saatiin startata Ikaalisissa 3.7. Miina aamupäivän kokeessa ja Tyyne iltapäivällä. Miina kuumuu sen verran, että ajattelin että on parempi, että se pääsee hoitamaan oman osuutensa heti aamusta. Miinalla meni hienosti. Ensimmäisessä liikkeessä rannassa oli veneen nostajamiehiä ja Miina ajatteli viedä veneen heille, joten maalin ohituksesta ja yhdestä lisäkäskystä -8 p. Muissa liikkeissä saikin sitten olla tarkkana, että ei lisää pisteitä menetettäisi. Kaikki muut liikkeet saatiinkin tehtyä ilman miinuksia ja tuloksena VOI1 92 pistettä! Upea juttu! Vähän tuli itku silmään vikassa liikkeessä kun tajusin, että nyt se eka VOI1 tulos tulee. Super Miina <3 Tyynen kanssa iltapäivällä rouva suoritti SOVEn hyväksytysti läpi täysillä 100 piteellä, vaikka harjoituskertoja ei ole liikaa ollut. Tyyne ehkä ajatteli et vihdoin noi tajuaa päästää mut harrastamaan.

Tyyne ja Miina Ikaalisissa

Heti seuraavana päivänä mentiin Espooseen kokeeseen. Siellä taas Miina aamupäivässä ja Tyyne iltapäivässä. Miinalla oli ihania hanhia näkyvissä heti ekassa liikkeessä, siitä kuitenkin täydet pisteet mutta tokassa liikeessä ne hanhet tai väsymys sekoitti pään ja se meni nollille. Kolmas liike taas täysin pistein, viimeinen nolliksi. Vaikuttikohan hanhet vai väsymys, outo juttu. Tyyneä ei väsy tai linnut haitanneet, se suoritti 99p ALO1 tuloksen, hukkuvassa oli 1 m maalin ohitus josta -1 piste.

Seuraavana viikonloppuna oltiin lauantaina Asikkalan kokeessa Miinan kanssa. 97 pistettä ja VOI1 ! Yksi maalin ohitus hukkuvassa toi muutaman pisteen menetyksen. Sunnuntaina mentiin koko päivän kokeeseen Saloon Tyynen ja Miinan kanssa. Tyyne suoritti täysillä 100 p. ALO1 luokkavoitto ja siirto avoimeen luokkaan. Miinalla taisi väsymys verottaa ja toka liike meni mönkään, muut täysin pistein eli VOI3 75 pistettä ja tuomarin palkinto kun iloinen ja kannustava meininki jatkui läpi kokeen stiplusta huolimatta. Vitsi, miten taas vähän silmät hikosi. Wau! Kolmannen ykkösen metsästys siis jatkuu Miinan osalta ja Tyynellä alkaa nyt sit ne vepe treenit että päästään harjoitteleman AVOn liikkeitä.

Koiraharrastukseen on tullut vähän lisämaustetta kun mukana menossa on ihmisvauva Antsa, nyt 3 ja puoli kuukautta. Antsa on paras kannustaja ja ohjeistamispäällikkö ja kulkee hienosti mukana treeneissä ja kokeissa.

Miinan ja Antsan kans Asikkalassa